naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

CBS De Sprankel contactgegevens

Adresgegevens

Christelijke basisschool De Sprankel
Felixwei 17
9051 KE Stiens

Telefoon: 058 2571225
Mailadres: info@cbsdesprankel.nl

 
menu

provinciale Boomfeestdag Fryslân 13 maart 2019

- woensdag 06 maart 2019 -

Nationale Boomfeestdag
Stichting Nationale Boomfeestdag vindt het belangrijk dat kinderen uit de bovenbouw kennis, inzicht en begrip voor bomen ontwikkelen. In de hoop dat ze op latere leeftijd zelf een bijdrage leveren aan een groene, leefbare en duurzame wereld. Daarom organiseert de Stichting jaarlijks - rond begin van de lente - de ‘Nationale Boomfeestdag’. Met als doel het planten van minimaal één eigen boom tijdens de basisschooltijd. Landelijk nemen jaarlijks gemiddeld zo’n 115.000 kinderen deel een de Boomfeestdag in ruim 79% van de gemeenten. Ieder jaar worden er tijdens de Boomfeestdag landelijk ruim 200.000 bomen geplant. Dat zijn wel 80 voetbalvelden vol bomen! 

Provinciale Boomfeestdag Commissie Fryslân [PBC Fryslân]
De PBC Fryslân stelt zicht tot doel om de Nationale Boomfeestdag in Fryslân onder de aandacht te brengen bij Friese gemeenten en basisscholen. In de hoop dat er ieder jaar nog meer Friese kinderen kunnen genieten van (het planten van) bomen. Daarnaast kiest de PBC Fryslân ieder jaar een Friese accentgemeente. In deze gemeente wordt de provinciale viering van de Boomfeestdag georganiseerd. PBC Fryslân bestaat uit vertegenwoordigers van de groene organisaties Staatsbosbeheer | It Fryske Gea | Landschapsbeheer Fryslân en IVN Natuureducatie - en staat anno 2019 onder voorzitterschap van dhr. J. Dijkstra [wethouder van Waadhoeke]. 


Boomfeestdag 2019 in Stiens – woensdagochtend 13 maart 2019 
Gemeente Leeuwarden heeft bij de PBC Fryslân aangegeven in maart 2019 graag de provinciale viering te willen organiseren. En wel in Stiens. Het Stienzerbosk (waarvan ongeveer 50% in eigendom van Staatsbosbeheer en 50% in eigendom van gemeente) wordt vrijwel volledig gekapt. Er stonden heel veel essen die allemaal ziek bleken te zijn (essentaksterfte). Beide eigenaren willen stukken herplanten en grijpen de Boomfeestdag graag aan om kinderen erbij te betrekken.
De kinderen van groep 8 van de Sprankel gaan op 13 maart meehelpen om nieuwe boompjes te planten. 

22 mei 2020

Herdenken op 4 mei

Op maandag 4 mei hebben enkele leerlingen van school een bloemstuk namens school bij h... Lees meer...

22 mei 2020

Kampioenen schoolhandbaltoernooi groep 7/8!

Gefeliciteerd aan onze jongens en meisjes van De Sprankel uit groep 7/8! Wij hebbe... Lees meer...

22 mei 2020

CBS De Sprankel 300e leerling 2020

300ste leerling CBS De Sprankel Stiens ‘Ik zit al veel langer op deze school hoor’, ze... Lees meer...